Menukaart


Koude Voorgerechten

Kruidenroomboter en Olijfpaté: ( V ) ………………………………………………………………… € 4,90
1. Piperjies me Elies : ( V ) Gemarineerde Griekse pepers en olijven. ………………………….. € 5,50
2. Feta : ( V ) . De traditionele Griekse schapenkaas met olijfolie en verse peper …………. € 6,90
3. Tzatziki : ( V ) De Griekse kwark met komkommer, knoflook, olijfolie, dille. …………… € 5,70
4. Taramas : De traditionele Griekse mousse op basis van viskuit ………………………….. € 5,90
5. Trio Mousse : ( V ) Een combinatie van tirosalata – aubergines – tarama ……………………… € 6,90
6. Carpaccio : Dun gesneden ossenhaas met gemengde sla, rucola, kaas,pijnboompitten ….. € 12,90
7. Pikilia(mezedakia voor 2 pers) :Koude en warme hapjes ………………………………………….. € 25,90

Warme Voorgerechten

12. Manitaria fresca : ( V ) Verse gebakken paddenstoelen in truffelolie ..………………….. € 10,90
knoflook , lente-uitjes, peterselie.
13. Feta saganaki Speciaal ( V ): Griekse schapenkaas, feta, met ei …………………………….. € 9,80
14. Tiganitos gavros : Kleine gebakken visjes met saus ……………………………….….…………. € 8,70
15. Midia tiganita : Gebakken mosselen met knoflook, peterselie, witte wijn en saus.………. € 8,70
16. Kalamaria : Gebakken verse inktvisringen met knoflooksaus ………..…………………… € 9,40
17. Keftedes : Gebakken gehaktballetjes ( half-om-half gehakt ) in tomatensaus ……………… € 6,20
18. Tiropita – Spanakopita: ( V ) Filodeeg gevuld met feta en spinazie …………………………. € 7,80
19. Lachanodolmades: Rolletjes van wit koolbladeren met gekruid rundgehakt ………………. € 7,90
en rijst in zachte witte saus.
20. Garides me skordo : 3 Grote scampies gepelt met knoflook, in licht pikant saus………….. € 12,90
20a.Zeevruchten: Gemarineerde schaal en schelpdieren van amandels, ……………………………. € 15,30
kokkels, vongole, scheermes, coquille, mosselen, inktvis, octopus, garnalen.

V : Vegetarisch

Soepen

21. Kreatosoupa: Vleessoep ( rundvlees ) op Griekse wijze bereide met verse groenten ……… € 5,90
22. Fassolada: (V ) Griekse witte bonensoep met tomaatsaus, olijfolie ………………..………. € 5,00
22a.Ntomatosoupa: ( V ) Tomatensoep op Griekse wijze …………………………………………………. € 5,00

Salades

24. Ntomata (V ): Trostomaatjes met een dressing van basilicum. ………………………………….. € 6,40
24a. Ntomata me Feta (V): Feta met trostomaatjes met een dressing van basilicum ………… € 7,90
25. Griekse salade(V): Griekse boerensalade met stukjes feta en olijfolie. ……………………… € 10,50
25a. Salata tonou: Tonijnsalade met ui, olijven, tomaten, kappertjes en saus. …………………….. € 8,30
25b.Salata van de chef (V ): Roquettesla, tomaten, pijnboompitten, geschaafde kaas ………. € 11,50

Alle voorgerechten worden geserveerd met brood.

Bijgerechten

26. Extra giros : ………………………………………………………………..…..………… € 10,80
26a.Klein tzatziki :.…….……………………………………………………….….….………. € 3,50
27. Rijst, Frites met mayonaise : ………………………..………….…….………………………… € 3,00
28. Pasta : ( V ) Verse pasta met knoflook en pikant peper .……………………….…………… € 5,80
29. Gigantes( V ) Grote Griekse bonen ………………………………………………………………………… € 5,50

Brood … € 0,90 Mayonnaise – Appelmoes – Ketjap – Knoflooksaus …… € 0,50

Visgerechten

30. Kalamaria : Gebakken verse inktvisringen met knoflooksaus …..……..…………………. € 20,50
31. Vis van de dag : Verse visfilet gebakken of van de grill met pasta en saus ………………….. € 23,90
32. Garides van de chef : 5 Grote gepelde scampies met knoflook in lichte pikant saus ……… € 24,90
33. Solomos :Verse gegrilde zalmfilet ± 250 gr met pasta en saus .…..……………………. € 21,90
34. Samos : Zalmfilet met 3 grote gepelde scampies met pasta, licht pikante en saus …………. € 24,30
35.Thalassino: ( Vis gerecht voor 2 per) ..……………………………………………………. € 59,90
2 Zalmfilet, 2 visfilet, 2 grote gepelde scampies met pasta, 10 inktvisring en saus.

Vegetarisch

Gemista : Verse gevulde paprika en tomaat met rijst, frites, dolmadaki, stukje feta, …….. € 20,80
tiropita, gebakken champignons met pasta in truffelolie, salade .
Pasta vegetarisch:Verse pasta met groenten OF met paddenstoelen en salade(20′) ……….. € 18,50

Grill Specialiteiten

38. Pagidakia: Gegrilde lams koteletten 6 st. met tzatziki ……………….……….…………….. € 25,90
39. Trio lams: Drie soorten lam: 3 lamskotelet – lamsspies – lamsbout van oven ……………. € 25,90
41. Chateau Briand: Ossenhaas 220 gr, van de beste kwaliteit met paddenstoelen. ……………. € 26,90
42. Speciaal Mix : Varkenshaas, lamskotelet, Livar vlees, ossenhaas, en kipfilet ………………. € 24,90

Pangerechten

Fileto kotas : Gebakken kipfilet in pikante paprikasaus of met paddenstoelen ………………….. € 19,90
Kota stifado :Gebakken kipfilet met gekruide pareluitjes ( sjalotjes ) ………….……………….. € 19,90
Sikoti stifado: Gebakken kalfs lever ( mals ) met gekruide pareluitjes (sjalotjes ) ..….………. € 21,50
Meze bekri : Lazarushapje, van gebakken varkenshaas en ossenhaas in licht ……….………. € 22,50
pikante paprikasaus.
Livar giros special : Een traditionele Griekse gerechten van Livar – vlees met ………………… € 21,90
verse groenten en licht pikante saus geserveerd met tzatziki.

Al deze gerechten worden geserveerd met rijst, frites en salade .

Mix van de Grill

44. Livar menu: Suzuki , souvlaki en giros van Livar – vlees ..…….…..….…….…..…. € 17,50
45 . Giros : Een traditionele Griekse gerechten van Livar – vlees …..………………. € 17,90
46 . Bifteki : Gekruid gehakt, gevuld met kaas en giros …………………..…………..… € 17,90
47 . Souvlaki : Twee spies van Livar varkenshaas en giros ………………………………… € 17,90
48 . Sikoti moschari : Kalfslever ( mals ) en giros ….………………….……….……………… € 20,90
49 . Boerengerecht: Souvlaki, suzuki, kalfslever en giros ………………..………………….. € 20,90
50. Suzukigerecht: Drie suzuki´s, gekruide gegakt , met giros …………………………………….. € 17,90
51 .Thessaloniki: Suzuki, suvlaki, scharrel kipfilet en giros ……………….….…….…….. € 20,80
52 . Ptolemaida : Suzuki, suvlaki, varkenshaas en giros …………………….…..……….. € 20,90
53 . Athene : Twee suzuki ′s, souvlaki en giros ……..…..….…………….………….. € 18,90
54 . Hermes : Twee lamskoteletten, lamsspies en giros ……………………………. € 21,50
55 . Dias : Vier lamskoteletten en giros ………………………..……..…….…. ….. € 22,90
56 . Mixed-gril : Suzuki, souvlaki, lamskotelet, varkenshaas en giros …………………….. € 23,70
57 . Kos : Drie scharrel kipfilet en giros ….…………………………..…………… € 18,90
58 . Rhodos : Lamskotelet, varkenshaas, souvlaki en giros ….………………………. € 19,90
59 . Olympus : Kalfslever, kipfilet, varkenshaas, en giros ……………………………. € 20,70
60. Chios : Scharrel kipfilet, varkenshaas, souvlaki en giros …………….………. € 20,30
60a. Paros: Suzuki, souvlaki, ¼ moussaka en giros ………………….………………….. € 21,70
60b. Plaka : Varkenshaas, lamskotelet,souvlaki, ossenhaas,champignons en giros ………… € 24,80

Al deze gerechten worden geserveerd met tzatziki, rijst, frites en salade.

Voor twee of meer personen

61. Psaria – kreata : ( 2 pers ) Een combinatie gerecht van vis en vlees:2verse visfilet, …….. € 64,50
2scampies, 10 inktvisringen, 2ossenhaas met paddenstoelen, 2scharrel kipfilet en giros.
62. Alexander de Grote : ( 2 pers. ) Twee scharrel kipfilet, twee varkenshaas, ……….…….. € 46,50
twee suzuki′s, ½ mousaka en giros
63. Skiathos : ( 2 pers. ) Twee suzuki′s, twee souvlaki′s, twee varkenshaas ……..…………… € 48,50
twee scharrel kipfilet en giros.
64. Rhodos speciaal : ( 2 pers.) Twee lamskoteletten, twee varkenshaas, .………….………… € 52,50
twee souvlaki′s, twee ossenhaasjes met paddenstoelen en giros .
65. Kreta : (2 pers.) Twee suzuki′s, twee souvlaki′s, twee lamskoteletten en giros…….…….. € 43,50
66. Naxos : ( 2 pers. ) Twee suzuki′s, twee souvlaki′s, twee kipfilet en giros ……………………… € 41,50
66a.Griekse tafel : ( 4 pers) Een combinatie gerecht van voorgerecht ( 5 warme soorten),
hoofdgerecht van vlees van gril ,oven en pan…………………………………….……… € 153,50

Al deze gerechten worden geserveerd met rijst, frites en gemengde salade.

3. Grote tzatziki bij : ….. € 5,70. OF 26a. Klein tzatziki bij : ….. € 3,50.

Ovengerechten

70. Mousakas: Laagjes aardappels, aubergines, courgette met gekruide gehaktsaus ………….. € 20,90
en gegratineerde bechamelsaus geserveerd met rijst en salade met feta.
71. Arni stifado: Gestoofde malse lamsbout met sjalotjes ……………..………………………… € 22,30
72.Trio van oven : Verse gevulde paprika of tomaat met rijst, 1/2 mousaka …………..……… € 22,10
en mals gestoofd vlees .

Al deze gerechten worden geserveerd met rijst, frites en gemengde salade.

Pastagerecht

Pasta met tonno : Verse pasta met tonijn, rucola, tomaatjes, pijnboompieten ….………. € 17,80
Pasta met solomo : Verse pasta met verse zalm en lente-uitjes in tomaatsaus ….…………. € 18,90
Pasta met garides : Verse pasta met drie grote scampies, knoflook, lente-uitjes …………. € 19,90
Pasta met lamsbout: Verse pasta met lamsbout, knoflook, lente-uitjes …………………………. € 20,90
Pasta met meze bekri : Verse pasta met lazarushapje, van gebakken varkenshaas ……………. € 21,80
en ossenhaas in licht pikante paprikasaus.

Al deze gerechten worden geserveerd met gemengde salade.
*** uitsluitend één soort verse pasta per tafel . Tijd ± 25′

Kindermenu

( Voor onze jongste gastronomen gasten t / m 12 jaar. )

45a. Kinder Giros: Giros, met rijst, frites en appelmoes ……………..……………….. € 13,70
67. Asterix : Souvlaki, giros, rijst, frites en appelmoes …………………………… € 12,70
68. Mickey Mouse : Suzuki, giros, rijst, frites en appelmoes .……………………….. € 12,70
68a. Keftedes : Gebakken gehaktballetjes in tomatensaus met frites ……………… € 10,70
69. Popey : Visfilet met rijst, frites en knoflooksaus ……..…………………. € 14,70
69a. Kalamaria : Gebakken verse inktvisringen met frites en knoflooksaus ……. € 12,70

KALI OREKSI , EETSMAKELIJK .

– Wist u dat RHODOS ook eigen cadeaubonnen verkoopt?

– Wist u dat u onze gerechten ook kunt meenemen naar huis ?

– U kunt uw gerechten telefonisch reserveren : 0495-531862
zodat u bij aankomst nagenoeg direct uw gerechten kan meenemen.

( Afhaalkorting 10% ) .